Nieuws

Waarom een fietsverzekering nemen?

Het is niet alleen belangrijk om je fiets te beschermen, maar ook jezelf. Raak je gewond bij een fietsongeval, dan kan je beroep doen op een bestuurdersverzekering voor de lichamelijke schade die je opgelopen hebt.

Hoe vervoer je je kind veilig in de auto?

Uit onderzoek blijkt dat 73% van de ouders kinderen tussen 0 en 4 jaar niet veilig meenemen in de wagen, en dat meestal zonder dat ze het doorhebben.

In principe ben je verplicht om een kinderzitje of zitverhoger te gebruiken tot 1,35 meter. Uiteraard zijn er verschillende gradaties in kinderzitjes. Een zitverhoger mag namelijk pas gebruikt worden vanaf wanneer je kind 22 kilo weegt en/of 1,25 meter lang is.

Hoelang is mijn rijbewijs nog geldig?

Papieren rijbewijs

Heb je nog een papieren rijbewijs? Dan blijft deze nog geldig tot 2033. Vanaf dan is een rijbewijs in bankkaartmodel verplicht.

Let wel op dat je problemen kan krijgen in het buitenland, met een papieren rijbewijs. Sommige autoverhuurkantoren aanvaarden geen oude Belgische rijbewijzen.

Veiligheid in tunnels

Tunnels vormen cruciale infrastructuur voor transport, maar hun veiligheid is van essentieel belang. Strikte veiligheidsnormen en voortdurende monitoring worden ingezet om een veilige en efficiënte doorgang te waarborgen.

Sparen? We helpen je op weg!

Je wilt graag sparen, maar hoe pak je dat nu aan?

We geven je enkele nuttige tips:

1.   Maak een persoonlijke begroting

Maak eens een lijstje van al je inkomsten en uitgaven. Denk goed na over wat je wekelijks of maandelijks uitgeeft en over welke vaste kosten je hebt. Zo kun je zien of je eventueel ergens op kan besparen.

Goed verzekerd voor (ver)bouwen?

Ga je bouwen of verbouwen, dan overweeg je best even een ABR-verzekering.

Een verzekering Alle Bouwplaats Risico’s beschermt je tegen schade op de werf, tegen diefstal, tegen schade aan derden enz.

Wat is gedekt door de ABR-verzekering?

De dekking binnen een ABR verzekering kan verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. In het algemeen worden deze zaken gedekt:

Kan je makkelijk op vakantie met de elektrische auto?

Steeds meer mensen kopen een elektrische auto, maar kan je er ook zo makkelijk mee op reis vertrekken? Ja, door het groeiend aantal laadpalen wordt het wel makkelijker.

Laadpaalstress

Goed nieuws! Het aantal laadpalen richting het zuiden is de laatste tijd enorm verbeterd. Vooral Frankrijk heeft grote stappen gezet. Er treden echter nog enkele laadproblemen op in ons eigen land.

Tips om de autokeuring te overleven

Voorkom een boete

Zorg ervoor dat je op tijd naar de keuring gaat. Je moet 2 maand voor de vervaldatum die op je keuringsbewijs staat je wagen laten keuren.

Waar keuren?

Je kan je wagen laten keuren bij eender welk keuringscentrum. Maar kreeg je een rood keuringsbewijs, dan dien je je opnieuw aan te melden in hetzelfde centrum voor een nieuwe controle.

Bescherm je woning en wagen tegen de koude

In de winter kunnen leidingen barsten, een lek in het dak opduiken, … . Om te voorkomen dat het winterweer schade berokkent aan je huis moet je beletten dat er warmte verloren gaat, dat er koudebruggen ontstaan en dat er vocht in je woning sluipt.

Laat nakijken of er een renovatie nodig is van je dak, de muren, ramen en deuren.

Warmte gaat vooral verloren via het dak. Is je dak wel goed geïsoleerd?

Gouden tips voor wie aan pensioensparen doet

Pensioensparen, hoe haal je daar nu het maximum aan voordelen uit?

1.   Begin zo vroeg mogelijk

Je kan beginnen met pensioensparen vanaf 18 jaar, tot het jaar waarin je 64 wordt. Wil je dus maximaal profiteren? Begin dan zo vroeg mogelijk.